Lørdag 22. Marts 2025

PostulatPosten

Pålideligt Usande Nyheder

Pålideligt Usande Nyheder

Dansker udvikler frugt og grønt af kød

Foto: stevepb on Pixnio
Af
Bo Thomsen
Tirsdag, 23. Marts 2021

Den danske iværksætter Kim Fallensbech mener, at vi alle skal spise kød for at redde planterne.

Kim Fallensbech er en mand med en mission. Han vil redde planterne fra veganerne inden de blir udryddet (planterne red.).

For Kim Fallensbech begyndte det hele under et af Arlas åben gård arragementer, nærmere præcis på Henning Tyndskids Gård på Samsø. Han var sammen med sin familie taget ud på gården for, at vise sine børn hvor maden kommer fra.

Indehaveren af gården fremviste stolt de store landområder hvor der dyrkes både hvede og kartofler. Kim Fallensbech blev forfærdet over de forhold afgrøderne var plantet under. Hveden stod så tæt, at det var umuligt for det enkelte strå, at bevæge sig frit omkring. Der var heller ingen mulighed for, at hveden kunne komme i skygge for solen i en stald eller under et tag.

- Det stod bare og stegte der i middagsheden. Det var simpelthen skrækkeligt at se på, siger Kim Fallensbech.

Efter den chokerende oplevelse på hvedemarken, fortsatte rundvisningen og bonden viste hvordan kartofler blev høstet. Her blev Kim Fallensbech rystet i sin grundvold.

- Jeg har aldrig set mage til barbarisk udnyttelse af naturen. Kartoflerne blev bare flået ud af deres naturlige habitat og smidt op i store vogne, hvor de nederste kartofler simpelthen blev mast! De havde intet andet formål end at tjene som menneskeføde. Det skar i mit hjerte, fortsætter Kim Fallensbech.

Til sin store bestyrtelse så han på marken ved siden af kartoflerne nogle grise, der frit bevægede sig rundt. De havde adgang til både vand, jord og en blanding deraf. De havde en stald med fodertrug og gik rundt med struttende krøller på halen.

- Der var en skærende kontrast i hvor godt dyrene havde det i forhold til planterne, fortsætter Kim Fallensbech.

Kim Fallensbech tog fra gården med et ændret syn på verden. Han ville redde planterne. Derfor begyndte han udelukkende at spise kød fra dyr.

For Kim Fallensbech blev det en mission at redde planterne. Han blev, som den første i verden kvæganer - noget der sidenhen er blevet populært blandt hipstere i hele verden.

Kim Fallensbech fortæller, at siden han begyndte kun at spise animalske kødprodukter er hans livskvalitet ændret. Han døjer med skørbug, skyhøjt kolestreroltal og type 2 diabetes. Kim Fallensbech medgiver, at på den lange bane er det ikke holdbart og derfor har iværksat et projekt, der skal rette op på hans suboptimale tarmflora.

- Det er gået op for mig, at det vi kvæganerne mangler er frugt og grønt, der er lavet af kød, så det præcis ligner rigtige smukke og livskraftige frugter og grøntsager, grynter Kim Fallensbech.

Han kalder sit nye koncept 'frøgt og gryntsager' og han har for nylig sikret sig finansiel opbakning ved, at deltage i Løvnes Hule på TV2. Her præsenterede han sit 'frøgt og gryntsager' koncept for løverne og gik derfra med intet mindre end 500 milliarder i en stor sort plastikpose.

- Jeg vidste jo, at mit koncept var en vinder fra starten . Da de smagte på de bananer, lavet af svinekød, jeg havde taget med var de helt vilde. Og min ide med, at serverer dem i aflange halvt gennemskårede stykker bløde brød (lavet på æggeprotein red.) med køtchup (lavet af pureret kylling og blod red.), var enestående. De havde aldrig smagt noget lignende, griner Kim Fallensbech.

Det er ikke kun svinekød, der bliver brugt i produktionen af frøgt og gryntsager. Der bliver brugt kyllingekød i de fleste af frøgterne, da smagen minder meget om populære frugter som pærer, granatæbler og squash. Modsat anvendes der næsten kun svinekød i produktionen af gryntsagerne, fordi kødets konsistens, når det er blevet blendet, minder meget om kartofler eller kålrabi.

- Kvæganerne er kommet for at blive. Ihvertfald hvis vi overlever kun at spise kød, slutter Kim Fallensbech.